E-mail porte til opsætning af Mail klienter - POP3, IMAP & SMTP

I denne Guide vil vi give dig detaljerede oplysninger om de mest anvendte E-mail-protokoller på internettet - POP3, IMAP og SMTP.
Hver enkelt af dem har særlig funktion og måde at arbejde. Læs videre for at se, hvilken konfiguration der bedst dækker dine særlige E-mail behov.

Denne Guide dækker følgende emner:

• Hvad er POP3 og hvad er standard POP3-porte
  • Hvad er IMAP, og hvad er standard IMAP-porte
  • Hvad er SMTP og hvad er standard SMTP-porte
  • Hvilke Mail klienter findes der

POP3:
Post Office Protocol version 3 (POP3) er en standard mail-protokol som bruges til at modtage E-mails fra en ekstern server til en lokal E-mail-klient. POP3 giver dig mulighed for at downloade E-mails på din lokale computer og læse dem, selv når du er offline. Bemærk, at når du bruger POP3 at oprette forbindelse til din E-mail-konto, bliver meddelelserne hentes lokalt og fjernes fra serverne. Det betyder, at hvis du får adgang til din konto fra flere steder, kan det ikke være den bedste løsning for dig. På den anden side, hvis du bruger POP3, er dine beskeder gemt på din lokale computer, hvilket reducerer den plads din E-mail-konto bruger på din webserver.

Som standard virker POP3-protokollen på to porte:

• Port 110 - dette er standard POP3 ikke-krypteret port (din mailserver skal her hedde "mail.ditdomæne.dk")
  • Port 995 - det er den port, du sal bruge, hvis du vil oprette forbindelse ved hjælp af POP3 sikkert (din mailserver skal her hedde "mail.ditdomæne.dk", hvis du har ssl på dit domæne ellers skal du bruge "mail.wphosting.dk"

IMAP:
Internet Message Access Protocol (IMAP) er en mail protokol, der bruges til at få adgang til E-mail på en ekstern webserver fra en lokal klient. IMAP og POP3 er de to mest anvendte internet mail protokoller til at hente E-mails med. Begge protokoller understøttes af alle moderne E-mail klienter og webservere.

Mens POP3-protokollen antager, at din E-mail kun tilgås fra én mail klient, vil IMAP give adgang fra flere mail klienter. Dette er grunden til IMAP er mere velegnet at bruge, hvis du har adgang til din E-mail fra forskellige steder, eller hvis dine beskeder administreres af flere brugere.

Som standard IMAP-protokollen fungerer på to porte:

• Port 143 - dette er standard IMAP ikke-krypteret port (din mailserver skal her hedde "mail.ditdomæne.dk")
  • Port 993 - det er den port, du skal bruge, hvis du vil oprette forbindelse ved hjælp af IMAP sikkert (din mailserver skal her hedde "mail.ditdomæne.dk", hvis du har ssl på dit domæne ellers skal du bruge "mail.wphosting.dk"

SMTP:
Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) er standard protokollen til at sende E-mails over internettet.

Som standard er SMTP-protokollen fungerer på tre porte:

• Port 25 eller 587 - dette er standard SMTP ikke-krypteret port det er den port, der anvendes, hvis du ønsker at sende beskeder via SMTP.
  • Port 465 - det er den port, der anvendes, hvis du ønsker at sende beskeder via SMTP sikkert
  • Port 2525 - denne port er åbnet på alle WPhosting servere i tilfælde af at port 25 filtreres (ved din internetudbyder for eksempel), og du ønsker at sende ikke krypterede E-mails med SMTP

Mail klienter:
Der findes mange forskellige mail klienter, men alle sættes op ved hjælp af ovenstående porte, den del vil altid være ens uanset hvilken mail klient du bruger, nogle af de mest brugte og kendte mail klienter:

• Thunderbird
  • Thunderbird 3
  • Outlook (mange forskellige versioner)
  • Windows Live Mail
  • MAC Mail